Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » limonade-1

limonade-1

de kempenbronnen eersel


call-up


exota dongen


florida


 

franka nv h.a.drijver&zoon schiedam


 

riedel

In 1879 begon meneer J.P. Riedel, apotheker te Leiden, met het maken van metaalvrij mineraalwater in 1966 verhuisde het bedrijf naar Ede.

Riedel is in Ede gevestigde drankenfabrikant. Tegenwoordig maakt het deel uit van Friesland Foods. Riedel produceert o.a. Appelsientje, Chocomel, Coolbest, Dubbel Friss, Extram, Fristi en Taksi. De fabriek is gevestigd in Ede vanwege de goede kwaliteit van het drink- en grondwater


 

van dijck's helmond


   

c jamin

Cornelis Jamin werd in 1850 geboren in Boxmeer. Op zijn 20e verhuisde hij naar Rotterdam, waar hij een straathandel in zoetwaren begon. Ambitieus en eigenzinnig als hij was, zorgde hij er al snel voor dat zijn straathandel veranderde in een officiële banketbakkerij met suikerwerkfabriekje. Na 10 jaar had hij twee suikerwerkfabriekjes: één aan het Roodezand en één aan de Crooswijksekade. En nog eens drie jaar later, in 1883, had Nederland zijn eerste Jamin winkel, waarin Cornelis zijn eigen producten aan de man bracht. Hij had een groot zakelijk instinct en deed dan ook goede zaken.

Al snel opende hij in de Hugo de Grootstraat de fameuze ‘Zuid-Hollandsche Stoomfabriek van Koek, Banket, Chocolade en Suikerwerken’ en verrezen overal in Rotterdam nieuwe Jamin filialen. 


 

joy vruchtendrank (merknaam sinds 1946)(rechts advertentie uit 1963)

n.v.joh.kosters hilversum

opgericht in 1894

 


   

joy limonade 

sunkist


 

HERO

  Hero Group is een zwitsers bedrijf in voedingsmiddelen met fruit als belangrijkste ingrediënt. Hero is in 1886 opgericht in lenzburg door Gustav Heinckell en Gustav Zeiler. Na de dood van Gustav Zeiler in 1889, werd de firmanaam veranderd in 'Heinckell und Roth'.

Op 22 juli 1914 verbond Hero haar naam aan een kleine fabriek in breda, die tot dan toe confituren en vruchtenpulp maakte. Men produceerde vanaf dan onder de naam Hero verschillende conserven. De naam ging voluit de 'N.V. Hero Conserven Breda' luiden. In 1933 introduceerde Hero een merklimonade, die tegen de merkloze gazeuses ging concurreren: Hero Perl (appellimonade), later gevolgd door Sinas, Frambozen, Grapefruit en Cassis (1938).


   

HERO (rechts advertentie uit 1960)

·  1914 Oprichting

De geschiedenis van Hero Benelux gaat terug tot 1914. Hero, de conservenfabriek van de Zwitserse heren Henkell en Roth, gaat in dat jaar een samenwerkingsverband aan met de groente- en fruithandel van de heerJansen in Breda.

 

·  Jaren 30 Start productie frisdranken

In de jaren dertig begint Hero met de productie van frisdranken. Hero Perl is de eerste, een licht koolzuurhoudende appelfrisdrank. Al snel volgen nog grotere hits: Hero Sinas, Hero Cassis en Hero Cerise.

 


 

hero