flessen en potjes

 


 

         

                  De Nederlandsche Opekta maatschappij N.V.  was een in 1933 opgericht filiaal van het Duitse Opekta GmbH uit keulen. Het bedrijf werd geleid door otto frank van 1933 tot aan zijn pensioen in 1953. Franks boekhouder johannes kleiman zette het bedrijf voort tot 1959.


 

 

opekta


opekta     


 

ed.pinaud paris

 

Ed Pinaud werd geboren op 29 december 1810, in abbeville in Noord-Frankrijk. 

Zijn talent was zo groot dat hij door zijn collega's werd benoemd tot Meester Parfumeur hoewel hij slechts 19 jaar oud was op dat moment.

Ed Pinaud opende in 1830 zijn eigen boetiek in parijs op 20 jarige leeftijd

Ed Pinaud is een merk, een parfum voor de adel. 


 

clezo" nv rotterdam


 

           

franken-donders tilburg

Frans Franken (1888-1968) was de oudste zoon van lakenverver Josephus Franken en Johanna Donders. In 1913 vertrok hij voor een studiereis naar de Verenigde Staten, waar hij in 1916 in Holland (Michigan) de Holland Aniline Company stichtte, een fabriek van anilinekleurstoffen. In 1921 keerde hij terug naar tilburg. Hij begon onder de firmanaam Franken-Donders een agentuur in anilinekleurstoffen, aanvankelijk in de Tuinstraat en later aan de Spoorlaan. In 1924 werd de firma een naamloze vennootschap onder de naam Franken-Donders United Aniline Works. De onderneming richtte zich vooral op de export van textielkleurstoffen, en er kwamen filialen in Argentinië en Brazilië. Het bedrijf produceerde ook Osalon, een speciaal soort stijfsel, dat wereldwijd aftrek vond. In 1941  werd een perceel aan de Hoevensekanaaldijk (Twentestraat) gekocht. Hier verrees tussen 1946 en 1950 een groot fabriekscomplex. In deze ‘anilinefabriek’ werden textielkleurstoffen en chemicaliën geproduceerd. In 1949 werd Franken-Donders eigenaar van de Nederlandse Verf- en Chemicaliënfabriek te Delft. In 1967 gingen de afdelingen aan de Spoorlaan en de Heuvel (Heuvelring) over naar de Twentestraat. In 1969 werd Franken-Donders voortgezet door de Exploitatiemaatschappij Frado. In 1980 werd Frado opgeheven en in 1986 werd het fabriekscomplex aan de Twentestraat gesloopt.

 


 


mijnlieff & zoon  rotterdam


murkoster glasindustrie 's bosch


   

heinz great brittain

 Heinz is opgericht in 1869 door henry john Heinz. Heinz, destijds 25 jaar oud, begon met het leveren van smaakmakers aan lokale kruideniers met behulp van paard en wagen. Het eerste product van het bedrijf was mierikswortel,gevolgd door augurken,zuurkool en azijn.

 

Het bedrijf heette oorspronkelijk "the Anchor Pickle and Vinegar Works" en werd geleid door Heinz en zijn compagnon L.C.Noble. De naam veranderde in "Heinz, Noble & Company" in 1872 toen E.J.Noble toetrad en het bedrijf verhuisde naar Pittsburg. Na een bankroet in 1875 begon Heinz opnieuw met de hulp van zijn broer John en zijn neef frederick. In het jaar daarop introduceerden ze het product waarmee ze het bekendst zouden worden:tomatenketchup. Het nieuwe bedrijf was bekend als F. & J. Heinz tot 1888, toen Henry zijn broer uitkocht en het bedrijf zijn huidige naam gaf.

 

De reclameleus van het bedrijf, "57 varieties", werd gekozen door Henry Heinz in 1869 nadat hij een advertentie had gezien voor "21 soorten schoenen" in een metro in new york city.

 


Maak jouw eigen website met JouwWeb