Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » flessen en potjes 6

flessen en potjes

 

mij.de betuwe tiel

 

Maatschappij ‘De Betuwe’, bekend bij velen vanwege Flipje en de jam, is ontstaan in 1885 aan de Grote Brugse Grintweg in Tiel.
De fabriek is oorspronkelijk ontstaan vanuit de azijnfabriek ‘De Haas’ die opgericht is in 1830/1835. Zij produceerden o.a. wijn- en bierazijn.

1873
In de loop der jaren is er meer vraag naar een vervangingsmiddel voor de dure koffie. De ‘Tielsche Koffiesiroop Fabriek’ van J.H. Bruynis & Compagnons ontstaat.

Later in dat jaar wordt de naam verandert in ‘Firma J.H. Bruynis & Co’, fabriek voor koffiesurrogaten. Deze koffij-siroop werd gemaakt van appelen, peren, beet- en tuinwortelenuit de Nieuwe Tielsche Courant
12 mei 1886


1886
De eerste grote uitbreiding van de toenmalige azijnfabriek vindt plaats. De naam wordt: ‘Nederlandsche Fabriek van Verduurzaamde Vruchten J.H. Bruynis & Co’ of ‘Bruynis en Co. Nederlandsche Fabriek van Verduurzaamde Vruchten’.


1887
In dit jaar verschijnt voor het eerst de naam ’de Betuwe’. Het wordt: ‘Nederlandsche Fabriek van Verduurzaamde Vruchten Maatschappij de Betuwe Tiel’. Deze naam blijft tot 1930 onveranderd staan.

           

mij. de betuwe tiel

 


 

mij.de betuwe tiel


      

mij de betuwe tiel


 

mij.de betuwe tielD.D.D. lotion tegen puistjes (rechts advertentie uit 1963)

 

DDD Limited is opgericht op 16 mei 1912, met een oorspronkelijke doel om het DDD Prescription product, dat later bekend werd als DDD Lotion te lanceren.

 


 

D.D.D. (rechts advertentie uit 1963)


pulmo bailly

Pulmo bailly Gefabriceerd door D.D.D.


    

brom-nervacit

 

Toen Hitler in 1936 weer eens last had van zijn darmen kwam hij in contact met dr. Morell. Kennelijk was hij zo onder de indruk van de man dat hij hem gelijk aanstelde als lijfarts. Morell zou tot enkele dagen voordat Adolf in Berlijn zelfmoord pleegde geen moment van zijn zijde geweken hebben. 

 
De medicijnen die Morell aan Hitler gaf waren misschien wel erger dan de kwalen waaraan hij leed. Als Hitler voor een speech een oppeppertje nodig had dan spoot hij de Führer een combinatie van glucose en Perivtin of amfetamine in. Kon Hitler dan 's nachts weer eens niet in slaap komen dan gaf de goede dokter hem een barbituraat zoals het verdovingsmiddel Brom Nervacit wat een sterk dempende werking op het centrale zenuwstelsel heeft. Om Adolf weer uit zijn verdoving te halen gaf Morell de Führer Coramine, een middel dat de werking van Brom Nervavit weer tegen gaat.

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb