Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » flessen en potjes 7

flessen en potjes

     

sloan's liniment

Dit was een product, oorspronkelijk gemaakt door een Ierse familie Sloan, die in het begin van de 19e eeuw naar Amerika was geëmigreerd. De inhoud van het flesje was een product (volgens Internet) "From a formula reportedly given to him by the Indians (though this is uncertain), Andrew (Sloan) made a strong-smelling brown concoction that was applied to horses' shoulders when they stiffened from the spring ploughing.". Later bleek bij toeval dat dit product ook hielp bij rugklachten bij mensen; vervolgens werd het product dan ook geadverteerd als "good for man and beast". Sloan's Liniment is nog steeds te koop.


       

Kraepelien&Holm zeist 

De geschiedenis van Kraepelien&Holm.

 

1864 Oprichting van Kraepelien&Holm als apotheek door de apothekers Kraepelien en Holm uit Zeist. 

 

1890 Verkoop van de apotheek en start van een medicinale fabriek in Zeist onder leiding van apotheker Holm.

 

1930 Uitbreiding productie voor zoetwaren waaronder drop.

 

1960 De bouw van een nieuwe fabriek voor drop en medicinale artikelen in Oosterwolde Friesland vanwege ruimte gebrek in Zeist.

 

1970 De overname van Kraepelien&Holm door Brocacef (een grossier in food en non food voor de drogisten branche) die het bedrijf voortzette onder de naam Farmaceutische Chemische Fabriek Kraepelien&Holm bv.

 

1985 Een verzelfstandiging van de onderneming door een buy-out van het management dat verder ging onder de naam Kraepelien&Holm/Limecon bv. Limecon staat voor Licorice Medical Confectionery.

 

1996 De productie- en distributie stop van medicinale producten waarna de fabriek continueerde met uitsluitend drop en winegum producten voor de zoetwaren markt.

 


     

scotts emulsion cod liver oil (with lime&soda)


      

levertraan emulsie van Brocades.                                                                            

Brocades werd in 1798 opgericht door willem brocades in meppel.


 

brocades


brocapharm

 In 1798 vestigde Willem brocades een apotheek in de Woldstraat in Meppel. In 1854 nam Eisso Post Stheeman deze apotheek over. In de jaren daarna vond grote uitbreiding plaats en de apotheek kreeg de allure van een klein fabriekje. Toen zoon Sypko in 1876 zijn vader kwam helpen brak een periode van grote bloei aan. Het aantal producten vermeerderde snel. Er verschenen prijscouranten om de cliëntèle kennis te laten nemen van de producten. In 1895 startte men met de productie van tabletten, toen een onbekende toedieningsvorm. In 1900 verhuisde het bedrijf naar de Stationsweg. In 1907 werd het bedrijf een N.V. met als directeuren Sypko, Petrus Johannus en Eisso Stheeman. De geldmiddelen werden in 1913 aanzienlijk uitgebreid, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor een wereldwijde groei. Het bedrijf doorstond door een gematigd beleid, in tegenstelling tot veel van haar concurrenten, WO I goed en kon daarna veel in moeilijkheden geraakte bedrijfjes opkopen. Hoogtepunt was de fusie in 1927 met de Koninklijke Pharmaceutische Handelsvereeniging. De naam werd toen N.V. Koninklijke Pharmaceutische Fabrieken v/h Brocades-Stheeman & Pharmacia. Ook WO II kwam het bedrijf ongeschonden door. 


 

brocades


 

brocades (sanostol)(rechts advertentie uit 1952)


 

brocapharm kpf


         

akker's abdijsiroop            

De firma Akker zegt het recept uit een klooster te hebben gehaald, vandaar de benaming abdijsiroop. De siroop werd en wordt nog steeds alleen door de firma Akker gemaakt. 


    

akker kloosterbalsem (rechts advertentie uit 1941)


 

 

akker abdij siroop


subcutin dr.e.ritsert

De oprichter, dr. Edward Ritsert, geboren op 11 November 1859 in Darmstadt


Maak een Gratis Website met JouwWeb