Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » flessen en potjes 13

flessen en potjes 13

 

brylcreem

Brylcreem is een haarpommade bedoeld voor mannen. 
Het product is in 1928 ontwikkeld door County Chemicals 
in birmingham.engeland

 

brylcreem


 

 

brylcreem (rechts advertentie uit 1952)


vermet azijn-essence 

Vermet & Fuchs is de naam van een azijnzuurfabriek aan de Kwelkade  in tiel, die bestaan heeft van 1912 tot 1929.

 

Het bedrijf kenmerkte zich door een extreme milieubelasting. Azijnzuur werd in die tijd vervaardigd door de fermentatie van alcohol, hetgeen veel stank produceerde. Er werd geloosd op het oppervlaktewater; een nabijgelegen wiel werd gedempt met bedrijfsafval, wat leidde tot zware bodemverontreiniging. Voorts werd het bedrijf (en de omgeving ervan) gedurende zijn korte bestaan geteisterd door twee zware branden en een ontploffing.

 

In 1929 ging het bedrijf failliet.

 


azijn-essence speciaal bewaard voor mijn maatje jan


recter's fabrieken veenendaal

 


 

recters fabrieken veenendaal baby-olie (rechts advertentie uit 1966)

Dirk Hendrik Recter begint in 1904, een drogisterij in Veenendaal. De winkel verkoopt hoofdpijnpoeders, zoetstoftabletten, vitamine-C tabletten, kalktabletten en aspirine. In 1957 brengt Recter een smakelijke en gezonde vruchtensiroop op de markt: de Rovicé siroop. 


recters azyn-essence

In 1904 begint Dirk Hendrik Recter in Veenendaal een drogisterij. De zaken gaan zo goed, dat in 1932 zijn zonen De Recter Fabrieken NV oprichten.


voor een wijnflesch voor een literflesch


 

glockengasse 4711 (eau de cologne)

  De naam 4711 refereert aan het huisnummer van het pand aan de Glockengasse in Keulen, waar het product vanaf circa 1794 werd geproduceerd door de familie Mühlens. Men zegt dat in 1792 Wilhelm Mühlens het recept als huwelijksgeschenk cadeau had gekregen van een monnik. Toen de Franse troepen het rijnland bezetten, had de Franse bevelhebber, generaal Daurier, in 1796 bevolen om alle huizen in Keulen oplopend te nummeren, teneinde een einde te maken aan de verwarrende nummering in de kleine steegjes van Keulen en zo de inkwartiering van zijn troepen te vergemakkelijken.


 

 

4711 (eau de cologne)de gruyter


de gruyter