Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » blikken en div 2

blikken en div 2

    

douwe egbers koffiepot


 

De eerste koffiestroop van Buisman werd in 1867 gemaakt door Herman Buisman. Hij was grossier en koffiebrander in zwartsluis. Buisman maakte deze stroop door het branden van glucose. De zoon van Herman Buisman, Roelof, verbeterde het recept. Het product werd bekend onder de naam Buisman Gebrande Suiker. Op de busjes werd dit afgekort tot Buisman's GS.


m.p.f. perensiroop tongeren


  

douwe egberts blik


       

Pickwick is een van de grootste nederlandse theefabrikanten, die verschillende landen van thee voorziet. Pickwick is opgericht in 1937, daarvoor werd thee al verkocht vanaf 1753 in joure (friesland) vanuit een klein winkeltje met de naam "de witte os".


  

H-O havermout  (rechts advertentie uit 1966)  

puurt wat duurt  hooijmeijer datering 1950-1959 

Arie Hooimeijer was bakker in Rotterdam-Zuid en had een scherp oog voor ondernemerschap. Begin vorige eeuw werd hij door een lokale kruidenier gevraagd om 10.000 beschuiten te bakken. Dat werd zijn eerste uitdaging, daarna ging hij denken dat hij aan meerdere kruideniers verpakte beschuiten kon leveren. Zo werd hij van een eenvoudige bakker een fabrieksbakker. Met eerst een kleine fabriek in Rotterdam-Zuid, daarna in 1934 een machinale beschuitfabriek in Barendrecht.

 De Ruijter's

Koninklijke de Ruijter is een typisch Nederlands broodbelegmerk. De onderneming is in 1860 door de heer C.P. (Cees) de Ruijter opgericht. Het bedrijf fabriceert onder andere hagelslag, vruchtenhagel, muisjes, chocoladevlokken, anijshagel en gestampte muisjes.

 De slogan van De Ruijter is: 'De Ruijter, de broodversierder sinds 1860', het jaar waarin het bedrijf is opgericht.