Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » zeep-1

zeep-1

 

klokzeep  zeepfabriek „de klok″ heerde

 

De geschiedenis van Zeepfabriek De Klok gaat terug tot 1902. “Hier wordt zeep gemaakt die klinkt als een klok”, was de uitspraak van Johannes Lodewijk van Apeldoorn die in 1902 besloot om het familiebedrijf Zeepfabriek de Klok op te richten in het plaatsje Heerde, op de rand van de Veluwe. Die uitspraak was later aanleiding tot de naamgeving van het wasmiddel “Klok”.

   

Het vertrouwde en Nederlandse Klok merk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar.

Bij Klok heeft het milieu altijd hoog in het vaandel gestaan. Zo had Klok het eerste fosfaatvrije wasmiddel op de Europese markt.


       

klokzeep


 


   

babyderm poeder mijnhardt

De firma Mijnhardt aan de Utrechtseweg was in Zeist een bekend familiebedrijf op het farmaceutische terrein. Oprichter Andries Mijnhardt vestigde zich in 1914 in Zeist en begon met het produceren van geneesmiddelen. In 1970 werd het familiebedrijf met 75 personeelsleden overgenomen door Erdal en verplaatst naar Amersfoort. Daarmee kwam een einde aan een Zeister familiebedrijf.

 

 


 


 

babyderm poeder mijnhardt


lavendelzeep k.m.t.


 

                                                    het inpakken van roodzegelzeep in de hilkofabriek

roodzegel huishoudzeep


 in 1923 begon Willem Allard Hillebrants (19) met zijn zwager Jan Kok een zeepfabriekje aan de Wilhelminastraat 29 te Zaandijk. Het was het begin van BV Zeep- en Parfumerieënfabriek Hilko (van beider namen wat) aan de Oostzijde te Zaandam. 


co-op huishoudzeep


Coop is oorspronkelijk in 1865 begonnen als cooperatie in zaandam.


hema huishoudzeep


De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam werd opgericht door leo meyer en arthur isaac, directeuren-generaal van N.V. Magazijn de bijenkorf. Op 4 november 1926 opende de eerste vestiging van de H.E.M.A haar deuren in de kalverstraat in amsterdam, een paar dagen later gevolgd door een tweede filiaal in de oude hoogstraat.


   

vinolia zeep


 

el-gonda haardroogpoeder fl.065 echfa.nv enschede  (2x advertentie uit 1942)


mentho

toiletpoeder fl.0.70 nv fabriek van pepermunt en pharmaceutische artikelen


zwitsal kinderpoeder apeldoorn

Zwitsal is een begrip in Nederland. Al sinds 1928 groeien Nederlandse baby’s op met Zwitsal.

 

In 1919 kreeg een apotheker uit Apeldoorn een zalfje in Zwitserland, waar –volgens de legende- een heilzame werking vanuit ging. Hij kreeg het recept mee en in 1920 bracht hij dit op de Nederlandse markt onder de naam Zwitserse Zalf.

 

In 1928 werd deze naam omgedoopt tot Zwitsal. Mieke, het dochtertje van de apotheker stond model voor het bekende Kleintje.

 

Toen was Zwitsal trouwens nog niet geel. Dit is sinds 1974. Toen is ook het logo een beetje veranderd, maar het kuifje van Mieke wordt behouden.

 


zwitsal kinderpoeder apeldoorn


 

  

zwitsal babypoeder  apeldoorn