Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » flessen en potjes 17

flessen en potjes 17

 

dralle berken haarwater

 

de onderneming  Georg Dralle Parfüm- und Feinseifenwerke werd in 1852 in Hamburg als fabriek voor parfum, zeep en andere kosmetische Artikelen opgericht. in 1991 werd de onderneming verkocht aan de franse firma L'oréal .

 

 

 


 

 

oréol


   

weck's schutzmarke frischhaltung 1 liter

 

Wecken is uitgevonden door de Franse legerkok nicolas appert die zijn uitvinding aan de Franse regering aanbood nadat zijn eerste gesteriliseerde voedsel in potten na acht maanden nog goed was. Zijn manier van conserveren bleek ideaal voor het leger om onder barre omstandigheden te overleven, want men kon niet alleen groenten en fruit op deze manier bijna onbeperkt bewaren, maar ook vlees. Vlak voor zijn dood verkocht Appert de methode aan een Zwitserse familie die hem op haar beurt weer doorverkocht aan johann weck. Deze stichtte rond 1900 de Weckfabrieken en sindsdien zijn hele generaties opgegroeid met wecken.

 


 

w.breijer den haag


kinderparfum flesje


 

alpecin

 Alpecin is een merk van haarverzorgingsproducten van het duitse bedrijf Dr. Kurt Wolff GmbH & Co. KG. uit bielefeld. Het betreft producten tegen haaruitval, grijze haren en roos voor mannen. Alcina is een merk van cosmetica- en haarverzorgingsproducten van hetzelfde bedrijf voor vrouwen.

 


sirop du dr manceau


  

andrelon

Voortkomend uit een distillateursfamilie, begon André de Jong in 1915 voor zichzelf. Na in de jaren twintig de kapsalon in het amstel hotel te hebben gepacht en daar relaties opbouwde met latere financiers, realiseerde hij in de jaren twintig en dertig, tijdens de grote depressie, een omvangrijke keten van kapsalons. Voor die keten ontwikkelden hij en zijn medewerkers vanaf eind jaren dertig zelf producten. De oorsprong van het voor Nederlandse consumenten en marketeers iconische andrélon merk. Kort na de tweede wereld oorlog werd daarnaast begonnen met het ontwikkelen, produceren en verkopen van specialistische chemische producten, ditmaal voor een internationale markt. In 1947 werd voor deze snel groeiende chemie-activiteit een verkoopkantoor gevestigd in dusseldorf en in 1956 een productiebedrijf met researchfacilititen in emmerich, Andrélon was inmiddels in Nederland uit aan het groeien tot een nationaal bekend cosmetica merk.

 


 

brandspiritus

Spiritus wordt gebruikt als schoonmaakmiddel en als brandstof. Brandspiritus bestaat grotendeels uit ethanol. Er is een giftige stof aan toegevoegd (meestal methanol), om de alcohol te denatureren ongeschikt te maken voor consumptie). Daarnaast bevat het een blauwe kleurstof en een geurstof om de zo behandelde alcohol goed herkenbaar te maken. Ook bevat het een braakmiddel voor het geval iemand de spiritus toch binnenkrijgt. Over zo behandelde alcohol hoeft dan geen accijns te worden betaald. De samenstelling van brandspiritus is doorgaans: 85% ethanol, 10% water, 3% methanol, 1% aceton en 1% pyridine (een geurstof) plus een blauwe kleurstof. De verbrandingswaarde van spiritus is 18 × 109 J/m3 en de dichtheid 0,84 x 103 kg/m3.

Het woord spiritus is LATIJN voor 'geest' en duidt erop dat spiritus snel verdampt.       

 


olba


Maak een Gratis Website met JouwWeb