Flessen-en-potten.jouwweb.nl
Home » flessen en potjes 15

flessen en potjes 15

 

nujol

Rond 1860 brengt "Old Bill" Rockefeller flesjes pure petroleum op de markt onder de naam Nujol. Dat staat voor New Oil. Hij verkoopt het aan kankerpatiënten als medicijn tegen hun ziekte. De petroleum kost hem één vijfde dollarcent per flesje, dat hij verkoopt voor 21 cent. Als blijkt dat zijn klanten er nogal van aan de schijterij raken besluit hij dat het een middel tegen verstopping is. Regelmatige gebruikers krijgen echter last van vitaminegebrek, waarna hij er caroteen aan toevoegt en het nog duurder maakt: "Vernieuwd, nu nog beter!"


 

l'oreal (v 158)

opgericht in 1909 door eugene schueller


 

nutricia 

Nutricia was de naam van een in zoetermeer gevestigd zuivelfabriek die in 1896 werd opgericht, en in 1997 werd hernoemd tot numico. Onder de producten van Nutricia vielen vroeger ook nutroma koffiemelk, chocomel, fristi en extran, maar deze merken zijn overgenomen door friesland foods c.q. riedel.

Tegenwoordig is Nutricia een merknaam van babyvoeding en medische voeding gemaakt door danone. Numico en Nutricia zijn van oudsher gevestigd in zoetermeer.


 

d.v.c. eau de cologne


 

 

johnson

het bedrijf werd opgericht in 1886

door samuel curtis johnson


 

johnson


 

adiposetten


a.a.bonnema apotheker  apeldoorn (rechts advertentie uit 1941)

fabrikante der zwitsal preparaten


 

zwitsal fabrieken apeldoorn

 

apotheker C.J. Jansen. Jansen had in 1920 het pharmaceutisch bedrijf aan de Floralaan overgenomen dat vijf jaar eerder was opgericht door de heer Bonnema. De weinig aansprekende en veel te lange naam ‘Nederlandsche fabriek van pharmaceutisch-chemische produkten voorheen Bonnema’ zie bovenstaand item werd al snel na die overname vervangen door het kort-maar-krachtige Zwitsal.
Zwitsal, de alom bekende producent van baby-poeder, shampoo en zalfjes, vond zijn oorsprong, hoe kan ‘t haast anders, in Zwitserland. Tijdens een wandeling daar kreeg de Nederlandse apotheker C.J.Jansen last van zijn voeten en vroeg bij een plaatselijke apotheek om een pijnstillend middel. Het zalfje dat hij kreeg, werkte uitstekend.Jansen vroeg en kreeg het recept, nam het mee terug naar Nederland en introduceerde het als Zwitserse balsem. De huidzalf bleek heel goed te zijn voor met name baby-huidjes. Later werden tal van andere baby-produkten aan het assortiment toegevoegd.

 


zwitsal fabrieken apeldoorn


 

zwitsal


 

babyderm mijnhardt (rechts advertentie uit 1963)


   


mijnhardt zeist (rechts advertentie uit 1941 en 1960)


 

mouson


Maak een Gratis Website met JouwWeb